Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

To γλυκό της ημέρας!!!

Εργολάβοι Καρύδας

Υλικά:
250 γραμ. ινδοκάρυδο
250 γραμ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
4 αβγά
30 περίπου κομμάτια φρουί γλασέ (κατά προτίμηση κερασάκια)
Εκτέλεση:
Μέσα σ' ένα μπολ ρίχνετε το ινδοκάρυδο, την ζάχαρη και το αλεύρι και τ'ανακατεύετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και τ'ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Γεμίζετε με το μείγμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με αγκαθωτό κορνέ και βάζετε τους εργολάβους σε ροζέτες πάνω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο.
Αφήνετε τους εργολάβους για 1 ώρα να στεγνώσουν.
Βάζετε στην κορυφή κάθε εργολάβου ένα κερασάκι ή ένα κομματάκι φρουί γλασέ και τους ψήνετε για 10 -15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα) όχι παραπάνω γιατί θα ξεραθούν.
Σημείωση: Αν δεν έχετε κορνέ, κάντε το με ένα κουτάλι και μετά με ένα πηρούνι κάντε σχέδια ώστε να μοιάζει με ροζέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου