Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το φαγητό της ημέρας:Τηγανόψωμο

   Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή 
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο και 1/2 κιλό αλεύρι Νο 2 ή 
1 κιλό αλεύρι σταρένιο 
1 φακελλάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη 
1/4 φλυτζάνι νερό χλιαρό 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
ελάχιστη ζάχαρη 


Τρόπος παρασκευής 
Βάζετε σε ένα μπωλάκι την μαγιά με το νερό
Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει
Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά
Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη
Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή
Σκεπάζετε ή με μία πετσέτα ή με διαφάνια αλειμμένη με λίγο λάδι
Αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει
Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια
Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η συνταγή σου. θα τη πω στη μαμά μου να τη φτιαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oxi re paidia den einai pitsiriki.Ton ksero to typo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. cheffffff.........φτιαξτο τωρααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή