Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Το γλυκό της ημέρας

p1010460_400
Αποφάσισα να ονομάσω την τούρτα αυτή αλλιώτικη μπλακ φορεστ μιας και η συνταγή είναι λίγο πειραγμενη.κανονικα η μπλακ φορεστ έχει μόνο βύσσινα και σαντιγί επειδή εμένα οι καλεσμένοι μου τρελαίνονται για σοκολάτα πρόσθεσα και μια στρώση κρέμας σοκολάτας που έφτιαξα.
Επίσης δεν χρησιμοποίησα το κλασσικό παντεσπάνι με αυγά αλλά την εκδοχή της κ.βεφας χωρίς αυγά.Aν παρόλα αυτά θέλετε τη συνταγή για παντεσπάνι κλασσικό πολύ ευχαρίστως να την γράψω.
Παντεσπάνι:         
Τούρτα Black Forest (αλλιώτικη)
Υλικά:
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3 συσκευασίες βανίλια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 2/3 κούπας νερό
Πρόσθεσα εγώ :
  • 1κουταλια βύσσινο λικέρ
  • 1κουταλια μπεικιν παουντερ
Εκτέλεση βάσης:
  • Χτύπησα το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη
  • Διέλυσα τη σόδα στο ξύδι
  • Και σιγά σιγά πρόσθεσα στο μίξερ το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • Έβαλα σε φόρμα 35cm που είχα στρώσει με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και έψησα στο φούρνο στους 175ο c για 30 λεπτά.
  • Αφού κρύωσε αναποδογύρισα το παντεσπάνι από τη φόρμα και το χώρισα οριζόντια σε 3 ισα μέρη.
Κρέμα σοκολάτας:
Υλικά :
  • 250γρ κουβερτούρα
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 100γρ.κακαο
  • Μισό κεσεδάκι βιταμ-125γρ
  • 80γρ ζάχαρη άχνη
  • 2-3κουταλιες γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά λικέρ βύσσινο
  • 150-200 γρ καραμελωμένα αμύγδαλα(για να καραμελώσω τα αμύγδαλα τα έβαλα σε ένα τεφαλ με λίγο καλαμποκέλαιο και 2 κουταλιές ζάχαρη και τα έψησα για 5 λεπτά τα άφησα να κρυώσουν και τα έτριψα στο μουλτι)
Εκτέλεση :
  • Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το κακάο και το γάλα εβαπορέ για να γίνει ένας πηκτός πολτός.
  • Αφού λιώσει ρίχνουμε το βιταμ και αναμιγνύουμε
  • Αφήνουμε να κρυώσει και εντωμεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρεγκα.μολις αρχίσουν να ασπρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε τη ζάχαρη για να σφίξει το μίγμα,
  • Μέσα στη σως σοκολάτας ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα να παγώσει.
  • Αφού κρυώσει βάζουμε μέσα τα μισά αμύγδαλα.
  • Τα υπόλοιπα τα κρατάμε για στόλισμα.
Λευκή στρώση:
Υλικά:
  • Φακελάκια σαντιγί alsa
  • Ψιλοκομμένα βυσσινακια από το λικέρ μας ή 1 κομπόστα βύσσινο κονσέρβα.
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τη σαντιγυ συμφωνά με τις οδηγίες και ανακατεύουμε με τα βυσσινακια.
Στησιμο τούρτας.
  • Σε μια φόρμα με τσέρκι 35cm βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι ραντίζουμε με λικέρ βύσσινο και απλώνουμε την λευκή στρώση.
  • Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι ραντίζουμε με λικέρ βύσσινο και απλώνουμε την κρεμά σοκολάτας
  • Τέλος βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι και στολίζουμε με άλλο ένα φακελάκι σαντιγί alsa με βυσσινακια κερασάκια τρίμμα σοκολάτας αμύγδαλα ή ότι άλλο θέλουμε.
  • Έπειτα ξεφορμάρουμε καλύπτουμε τα πλαϊνά ή με σοκολάτα που έχουμε κρατήσει ή με σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.
Καλή επιτυχία.

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η συνταγή σου, αλλά πολλά γλυκά τρώς ρε φίλε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια ρε φιλε μου ζαχαροπλαστη!!!!!!.....αλλα ανεβασε σε παρακαλω και την κλασσικη εκδοση..........ετσι για να την εχω και αυτη!


    φιλιααααα.......

    pipi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί το παράτησες το blog σου ρε φίλε? Δεν βλέπουμε πλέον άλλη ανάρτηση. Κρίμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή